Hogyan készíts otthon tamales-t - Autentikus mexikói gőzgombóc recept lépésről lépésre
Hozzávalók:
Tészta:
2 csésze masa harina (kukoricaliszt)
2 csésze csirke- vagy zöldségalaplé
1 teáskanál sütőpor
1/2 teáskanál só
2/3 csésze sertészsír vagy növényi olaj
Töltelék:
500 g főtt csirkehús vagy sertéshús, aprítva
1 csésze zöld vagy piros salsa (vagy kedvenc szószod)
1 csésze reszelt sajt (opcionális)
Kukorica- vagy banánlevelek a csomagoláshoz
Elkészítés:
Készítsd elő a leveleket:
Áztasd a kukoricaleveleket forró vízben, amíg hajlékonnyá nem válnak (kb. 30 perc). Ha banánleveleket használsz, vágd őket nagyobb darabokra, és öblítsd le meleg vízben.
Tészta elkészítése:
Egy nagy tálban keverd össze a masa harina-t, sütőport és sót.
Add hozzá a sertészsírt vagy olajat, és keverd simára.
Fokozatosan add hozzá a csirke- vagy zöldségalaplevet, és keverd addig, amíg puha, de formázható tésztát nem kapsz.
Töltelék elkészítése:
Keverd össze az aprított húst a salsával és reszelt sajttal (ha használsz).
Tamales összeállítása:
Teríts el egy kanálnyi tésztát a kukorica- vagy banánlevél közepén.
Helyezz egy kis adag tölteléket a tésztára.
Hajtsd be a levél széleit, majd csomagold össze, hogy a töltelék ne folyjon ki.
Ha kukoricaleveleket használsz, kötheted őket egy darab konyhai zsinórral, hogy biztosan zárva maradjanak.
Gőzölés:
Helyezd a tamales-eket egy gőzölőbe, és gőzöld őket közepes lángon kb. 1-1,5 órán át, amíg a tészta meg nem szilárdul és könnyen leválik a levélről.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése