Tacos al Pastor Recept: Ízletes Mexikói Tacos Készítése Házilag

 

Tacos al Pastor Recept: Ízletes Mexikói Tacos Készítése Házilag



Hozzávalók:

Pác:
  • 1 kg sertés lapocka vagy karaj, vékony szeletekre vágva

  • 4 szárított guajillo chili, magozva és forró vízben áztatva

  • 2 chipotle chili konzervben

  • 1/2 csésze narancslé

  • 1/4 csésze almaecet

  • 4 gerezd fokhagyma

  • 1 evőkanál achiote paszta

  • 1 teáskanál szárított oregano

  • 1 teáskanál őrölt kömény

  • 1 teáskanál szárított kakukkfű

  • Só és bors ízlés szerint

Töltelék és tálalás:
  • Kukorica tortillák

  • 1 kis ananász, vékony szeletekre vágva

  • 1 kis vöröshagyma, apróra vágva

  • Friss koriander levél, aprítva

  • Lime gerezdek

Elkészítés:

  1. Pác elkészítése: Egy turmixgépbe tesszük az áztatott guajillo chilit, a chipotle chilit, a narancslevet, az almaecetet, a fokhagymát, az achiote pasztát, az oregano-t, a köményt, a kakukkfüvet, a sót és a borsot. Simára turmixoljuk.

  2. Sertéshús pácolása: A pácot a vékonyra vágott sertéshús szeletekre öntjük, és alaposan összeforgatjuk, hogy minden szeletet befedjen. Lefedve, legalább 4 órára, de legjobb egy éjszakára hűtőbe tesszük.

  3. Grillezés: A pácolt sertéshúst forró grillen vagy grillserpenyőben mindkét oldalán megsütjük, amíg aranybarna és átsült lesz. Az ananász szeleteket is grillezzük, amíg karamellizálódnak.

  4. Töltés: A sült sertéshúst vékony szeletekre vágjuk. A kukorica tortillákat felmelegítjük, és mindegyikre teszünk egy adag grillezett sertéshúst és ananászt.

  5. Tálalás: A tacosokat vöröshagymával, friss korianderrel és lime gerezdekkel megszórva tálaljuk.

Ez a recept ízletes és autentikus mexikói élményt nyújt. Jó étvágyat kívánok! 


Érdekesség:

A Tacos al Pastor eredete igazán érdekes! Az étel a libanoni bevándorlók hatására jött létre Mexikóban az 1920-as években. Az eredeti shawarma elkészítési módszerét adaptálták, így született meg a mexikói változat, amit most Tacos al Pastorként ismerünk. A név is a libanoni "pastor" (jelentése: pásztor) szóból származik, utalva az eredeti készítési módszerre, amely során a húst nyársra tűzik és lassan forgatva sütik.

Érdekes az is, hogy az ananász hozzáadása szintén mexikói innováció volt, ami egy édes-savanykás ízt ad az ételnek, tökéletesen kiegyensúlyozva a fűszeres sertéshúst. Ma a Tacos al Pastor az egyik legnépszerűbb street food Mexikóban, és világszerte sokak kedvence lett.

Guacamole Receptje

Megjegyzések