Tacos al Pastor Recept: Ízletes Mexikói Tacos Készítése Házilag
Hozzávalók:
Pác:
1 kg sertés lapocka vagy karaj, vékony szeletekre vágva
4 szárított guajillo chili, magozva és forró vízben áztatva
2 chipotle chili konzervben
1/2 csésze narancslé
1/4 csésze almaecet
4 gerezd fokhagyma
1 evőkanál achiote paszta
1 teáskanál szárított oregano
1 teáskanál őrölt kömény
1 teáskanál szárított kakukkfű
Só és bors ízlés szerint
Töltelék és tálalás:
Kukorica tortillák
1 kis ananász, vékony szeletekre vágva
1 kis vöröshagyma, apróra vágva
Friss koriander levél, aprítva
Lime gerezdek
Elkészítés:
Pác elkészítése: Egy turmixgépbe tesszük az áztatott guajillo chilit, a chipotle chilit, a narancslevet, az almaecetet, a fokhagymát, az achiote pasztát, az oregano-t, a köményt, a kakukkfüvet, a sót és a borsot. Simára turmixoljuk.
Sertéshús pácolása: A pácot a vékonyra vágott sertéshús szeletekre öntjük, és alaposan összeforgatjuk, hogy minden szeletet befedjen. Lefedve, legalább 4 órára, de legjobb egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Grillezés: A pácolt sertéshúst forró grillen vagy grillserpenyőben mindkét oldalán megsütjük, amíg aranybarna és átsült lesz. Az ananász szeleteket is grillezzük, amíg karamellizálódnak.
Töltés: A sült sertéshúst vékony szeletekre vágjuk. A kukorica tortillákat felmelegítjük, és mindegyikre teszünk egy adag grillezett sertéshúst és ananászt.
Tálalás: A tacosokat vöröshagymával, friss korianderrel és lime gerezdekkel megszórva tálaljuk.
Ez a recept ízletes és autentikus mexikói élményt nyújt. Jó étvágyat kívánok!
Érdekesség:
A Tacos al Pastor eredete igazán érdekes! Az étel a libanoni bevándorlók hatására jött létre Mexikóban az 1920-as években. Az eredeti shawarma elkészítési módszerét adaptálták, így született meg a mexikói változat, amit most Tacos al Pastorként ismerünk. A név is a libanoni "pastor" (jelentése: pásztor) szóból származik, utalva az eredeti készítési módszerre, amely során a húst nyársra tűzik és lassan forgatva sütik.
Érdekes az is, hogy az ananász hozzáadása szintén mexikói innováció volt, ami egy édes-savanykás ízt ad az ételnek, tökéletesen kiegyensúlyozva a fűszeres sertéshúst. Ma a Tacos al Pastor az egyik legnépszerűbb street food Mexikóban, és világszerte sokak kedvence lett.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése