Guacamole Recept: Friss és Ízletes Avokádókrém Készítése Egyszerűen

 

Guacamole Recept: Friss és Ízletes Avokádókrém Készítése Egyszerűen



Hozzávalók:

  • 3 érett avokádó

  • 1 lime leve

  • 1 kis vöröshagyma, apróra vágva

  • 2 paradicsom, apróra vágva

  • 1 gerezd fokhagyma, apróra vágva

  • 1 kis jalapeño paprika, kimagozva és apróra vágva

  • Friss koriander, aprítva (ízlés szerint)

  • Só és bors ízlés szerint

Elkészítés:

  1. Avokádók előkészítése: Az avokádókat félbevágjuk, kimagozzuk, és egy tálba kanalazzuk a húsukat. Villával pépesítjük, amíg sima és krémes nem lesz.

  2. Lime lé hozzáadása: Az avokádókrémhez hozzáadjuk a lime levét. Ez nemcsak az ízt gazdagítja, hanem megelőzi az avokádó barnulását is.

  3. Zöldségek hozzáadása: Hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, paradicsomot, fokhagymát és jalapeño paprikát. Alaposan összekeverjük.

  4. Fűszerezés: Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, majd friss koriandert is adunk hozzá, ha szeretnénk.

  5. Pihentetés: Az elkészült guacamolét néhány percre hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.

Tálalás:

  • Tortilla chips-szel vagy friss zöldségekkel kínáljuk mártogatósként.

  • Használhatjuk taco vagy burrito töltelékként is, vagy akár sült húsok kísérőjeként.

Ez a guacamole recept biztosan ízleni fog! Élvezd a friss, krémes ízeket! 


Érdekesség:

Guacamole több ezer éves múltra tekint vissza, az azték civilizáció idejéig nyúlik vissza. Az étel neve is az ősi nahuatl nyelvből származik, ahol a "ahuacatl" (avokádó) és "molli" (szósz) szavak összevonásából jött létre. Az aztékok különösen kedvelték az avokádót annak tápláló és ízletes tulajdonságai miatt.

Érdekes tény, hogy az avokádót néha "aligátor körte" néven is emlegetik, mivel bőre érdes és zöld, akárcsak egy aligátoré. Ezen kívül, az avokádó rendkívül gazdag egészséges zsírokban, vitaminokban és ásványi anyagokban, így nem csoda, hogy a guacamole népszerűsége töretlen az egészségtudatos emberek körében.

Az autentikus mexikói guacamole elkészítéséhez sokszor molcajete-t (mexikói mozsárt) használnak, amelyben a hozzávalókat összezúzzák, így különleges textúrát és ízt adnak az ételnek.

Ez is érdekelhet: Tacos al Pastor Receptje

Megjegyzések