Egyszerű Kung Pao Csirke Recept: Kínai Konyha Legjobb Ízei
Hozzávalók:
Marinád:
500 g csirkemell, falatnyi darabokra vágva
1 evőkanál szójaszósz
1 evőkanál rizsbor vagy száraz sherry
1 teáskanál kukoricakeményítő
Szósz:
2 evőkanál szójaszósz
1 evőkanál sötét szójaszósz
1 evőkanál rizsbor vagy száraz sherry
1 teáskanál cukor
1/2 teáskanál kukoricakeményítő
1/2 csésze csirke alaplé
Főzéshez:
2 evőkanál növényi olaj
3 szárított vörös chili paprika, darabokra vágva
3 gerezd fokhagyma, apróra vágva
1 evőkanál friss gyömbér, apróra vágva
1 csésze pörkölt földimogyoró
2 újhagyma, karikákra vágva
Elkészítés:
Marinád és előkészítés:
Marinálás: Egy tálban keverjük össze a csirkedarabokat a szójaszósszal, rizsborral és kukoricakeményítővel. Hagyjuk pácolódni legalább 20 percig.
Szósz elkészítése: Egy másik tálban keverjük össze a szójaszószt, sötét szójaszószt, rizsbort, cukrot, kukoricakeményítőt és csirke alaplevet. Tegyük félre.
Főzés:
Olaj felforrósítása: Egy wokban vagy nagy serpenyőben forrósítsuk fel az olajat közepes-magas lángon.
Chili, fokhagyma és gyömbér: Adjuk hozzá a szárított chili paprikát, és pirítsuk addig, amíg illatos lesz. Ezután adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát és gyömbért, és pirítsuk további 1 percig.
Csirke sütése: Tegyük bele a pácolt csirkedarabokat a wokba, és pirítsuk, amíg aranybarnára sülnek és átsülnek.
Szósz hozzáadása: Öntsük rá az előkészített szószt a csirkére, és főzzük addig, amíg a szósz besűrűsödik és egyenletesen bevonja a csirkét.
Mogyoró és újhagyma: Adjuk hozzá a pörkölt földimogyorót és az újhagyma karikákat, majd pirítsuk további 1-2 percig, amíg minden összeforr.
Tálalás:
Az elkészült Kung Pao csirkét forrón tálaljuk, leggyakrabban főtt rizzsel kínálják.
Ez a recept remek választás, ha egy ízletes és fűszeres ételt szeretnél készíteni. Jó étvágyat kívánok!
Érdekesség:
A Kung Pao csirke egy híres és népszerű étel, amely Kína Szecsuan tartományából származik. Az étel neve egy Qing-dinasztia korabeli hivatalnok, Ding Baozhen, más néven Kung Pao (宮保), tiszteletére lett elnevezve. Ding Baozhen imádta ezt az ételt, és ennek köszönhetően vált híressé és népszerűvé a kínai konyhában.
Egy másik érdekes tény, hogy a Szecsuán konyha egyik jellegzetessége a "mala" íz, amely szó szerint "zsibbasztóan csípős" ízt jelent. Ez az íz kombinálja a szecsuáni bors és a szárított chili paprika fűszerességét, amely különleges és izgalmas élményt nyújt az ízlelőbimbóknak.
Az autentikus Kung Pao csirke elkészítéséhez szükséges földimogyoró és zöldhagyma is, amelyek nemcsak az ízt, hanem a textúrát is gazdagítják. Ezen kívül, az étel titka a wok használatában rejlik, amely magas hőmérsékleten gyorsan pirítja a hozzávalókat, megőrizve azok frissességét és ropogósságát.
Ez a gazdag történet és az összetett ízvilág teszi a Kung Pao csirkét egy különleges és közkedvelt fogássá szerte a világon.
Ez is érdekelhet: Pekingi Sült Kacsa Receptje
Megjegyzések
Megjegyzés küldése